Aktivnosti

Dubrovačko primorje neveliki je geografski  prostor  koji s jedne strane oplakuje more, a prema unutrašnjosti oplemenjuju mirisi vina i ulja. Upravo zbog te raznolikosti mnogobrojni  turisti mogu se odmoriti, rekreirati, zabaviti  i uživati u mnoštvu izazova, od sportova na vodi, pa sve do pješačkih i biciklističkih staza kroz Primorje. Slano koje leži u dubokom, zaštićenom zaljevu kao stvoreno je za kupanje i sportove na vodi: jedrenje na dasci, jedrenje u manjim klasama jedrilica, skijanje na vodi, vožnja na popularnim bananama, pedalinama, gondolama…   

Dno  uvale skriva  nekoliko brodova iz različitih povijesnih razdoblja što je vrlo atraktivno za ljubitelje ronjenja, jer ispod površine mora mnogo je  bogatstva i ljepote. Pogodno za iskusne ronioce i amatere.

Tijekom ljetne sezone organizira se škola jedrenja u lokalnom jedriličarskom klubu. Također, tijekom ljeta gosti imaju priliku pogledati jedriličarsku regatu Dubrovnik – Slano.

Svake godine domaćini se trude proširiti turističku ponudu, iskoristiti darove prirode,  te prirediti što zanimljiviji i raznovrsniji kulturno-zabavni i sportski program. Slano je bogato kulturom i idealno mjesto za organizaciju eventa. Sve što je potrebno je istražiti malo ponutu i dogovoriti se s domaćinom.

Nastoje produžiti biciklističke staze za rekreativce i pješačke staze kroz idilične krajolike koje su obično tematske, te omogućiti gostima tijekom njihovih šetnja da upoznaju način proizvodnje maslinova ulja ili vina. Zanimljive su i tradicionalne mlinice koje mogu dočarati  kako se to nekad radilo i kako se  to danas radi. Svaka pješačka i biciklistička staza ima vidikovce s kojih se pruža nezaboravan pogled na Primorje, Elafite i Mljet.

Biciklističke staze

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Permanent link to this article: https://pansionlobrovic.eu/aktivnosti/

Translate »